Κτιριο

school1Μόλις το 1919 ιδρύθηκε στην Αιγείρα δημοτικό σχολείο και για αρκετά χρόνια στεγάστηκε σε κτίριο δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή (στη συμβολή της γραμμής με τη σημερινή οδό Ικαρίου). Μερικά από τα ονόματα των πρώτων δασκάλων που δίδαξαν στο σχολείο αυτό ήταν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ασημάκης Ράπτης, Δημήτριος Σωτηρόπουλος. Ακολούθως στεγάστηκε σε παραλιακό κτίριο του Δουκάκη και περιπου το 1960 χτίστηκε σχολείο πέτρινο με δυο αίθουσες διδασκαλίας στο δρόμο για τα Μάρμαρα.

school3Το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας σήμερα στεγάζεται σε νέο κτίριο που λειτούργησε το 1998. Συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο Αιγείρας, το οποίο καταλαμβάνει δυο αίθουσες του κτιρίου. Ένα κτίριο που εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο τις σημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες. Θα ήταν ιδανικό αν το νηπιαγωγείο είχε δική του ξεχωριστή στέγη.

school4Το προαύλιο του είναι πολύ φιλικό , με γήπεδο μπάσκετ, βόλλεϋ, δεντροφυτεμένο με καθιστικά και μια οργανωμένη παιδική χαρά για τις μικρές τάξεις και τα νήπια. Έχει αίθουσα εκδηλώσεων με θεατρική σκηνή, ηχητική εγκατάσταση, βιντεοπροτζέκτορα, για εκδηλώσεις, παρουσιάσεις κλπ. Λειτουργεί οργανωμένο εργαστήριο πληροφορικής με επτά σύγχρονους υπολογιστές και διαδραστικό πίνακα. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εφοδιασμένες με Internet και υπολογιστή, εποπτικά μέσα και κάθε μαθητής έχει το δικό του ατομικό ντουλάπι για τα προσωπικά του ατομικά είδη. Υπάρχει πλούσια δανειστική μαθητική βιβλιοθήκη και χώρος για το εποπτικό υλικό φυσικής, γεωγραφίας κλπ.

Το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας λειτουργεί ως επταθέσιο, οργανικά όμως είναι οκταθέσιο. Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 λειτουργεί με δυο τμήματα της E’. Από το 2003 λειτουργεί ως ολοήμερο. Περίπου 80 μαθητές επωφελούνται από το θεσμό και ετοιμάζουν τα μαθήματα τους, μαθαίνουν Η/Υ, πιγκ-πογκ, χορούς, ξένη γλώσσα.